Ансамбъл "Филип Кутев" превзема Плевен

Популярната формация ще изнесе два концерта в един ден

Национален фолклорен Ансамбъл "Филип Кутев" ще изнесе 2 спектакъла в един ден в Плевен. Формацията ще представи нова програма в свое турне, а градът на Панорамата е една от спирките им.

Визитата ще се състои на 23 октомври в Драматичен театър "Иван Радоев". Концертите са с начален час 17 и от 19:30 часа. Цената на билетите 8, 10, 12 лева, като има и отстъпки за групово посещение - при минимум 10 души. Билетната каса е в Театъра. Може да бъде осъществена и безплатна доставка на билети до адрес или до офиси на Еконт Експрес. Организатор: 0879 988 085, [email protected].

Националният ансамбъл за народни песни и танци "ФИЛИП КУТЕВ" е създаден през 1951 година. Още от самото начало той е сформиран като професионален състав. Първите скромни, но талантливи млади певци, танцьори и музиканти са постъпили в ансамбъла след сериозен подбор на специално проведения национален конкурс. Наред със своя артистичен талант те носят и несметното фолклорно богатство на своите родни места. Всичко останало като теория, организация и т.н. се добавя от Ансамбъла и благодарение на това, той се превръща в една престижна школа за сценично фолклорно изкуство, каквато е и до сега. Основател и главен художествен ръководител на ансамбъла от неговото основаване е големият български композитор Филип Кутев ( 1903 - 1982 ), един от най-добрите познавачи на българската народна музика.