Фондация "Св.Иван Рилски" с есенен благотворителен бал

Есенен благотворителен бал в столицата организира плевенската фондация "Св.Иван Рилски"

Плевенската фондация "Св.Иван Рилски" организира Есенен благотворителен бал в столицата. Това съобщи за БТА управителят й д-р Елиза Георгиева - съуправител на болница "Св.Панталеймон" в Плевен.

Целта е да бъдат дарени средства, които ще се използват за безплатни зъбни протези на бедни възрастни хора и за осигуряване на импланти на жени, оперирани от рак на гърдата. Събитието ще се състои утре вечер в "Кемпински хотел Зографски" в София.

Каузата на фондацията е подкрепена от артисти и музиканти.

По време на бала ще се състои благотворителен търг с предмети на изкуството - икони, рисувани върху 400-годишно дърво от Рилския манастир, картина на Ставри Калинов, пластики. Със събраните средства досега фондацията е подарила 369 зъбни протези на социално слаби стари хора в 5 плевенски села. Финансирани са пет операции на жени с рак на гърдата като им е осигурена и безплатна психологична помощ.

От 2014 г. фондация "Св.Иван Рилски" връчва Годишни награди с цел да утвърждава лекари с добро име, да насърчава дейността на пациентски организации, здравната журналистика и благотворителността.