Над 400 творби в Седмото биенале на малките форми в Плевен

Художници от цялата страна са изпратили над 400 творби за участие в Седмото биенале на малките форми в Плевен

Художници от цялата страна са изпратили за участие в Седмото биенале на малките форми в Плевен над 400 свои творби - живопис, графика и скулптура. Това съобщи за БТА Антония Караиванова - главен уредник в художествена галерия "Проф. Илия Бешков" - Плевен - домакин на проявата.

Културното събитие се организира с подкрепата на Министерството на културата, Съюза на българските художници, Международната фондация "Св.св Кирил и Методий" и общината. Най-добрите картини и пластики, избрани от жури с председател Долорес Дилова, ще бъдат показани на изложба в галерия "Бешков".

На откриването й на 24 октомври от 17.00 ч. ще бъдат връчени отличия на авторите, заслужили най-високи оценки от журито. Хиляда и двеста лева ще бъде Голяма награда на СБХ - София. Награди ще обявят Международната фондация "Св. св. Кирил и Методий" и общината. Ще бъдат отличени също най-добрите художници в основните раздели на биеналето, както и "Млад автор до 30 години". Всички творби, допуснати до участие, са включени в каталог, който се издава със съдействието на община Плевен