Преместиха мача на Спартак и Лукойл

Плевенчани с предупреждение от дисциплинарната комисия за по-дълги гащета

Националната баскетболна лига направи няколко промени в програмите на първенствата при мъжете и жените. Част от корекциите се налагат заради участието на някои от отборите в европейските клубни турнири.

Едно от направените изменения е свързано с предстоящия домакински мач на Спартак (Плевен) от 4-ия кръг на шампионата. Момчетата на Илия Станков ще посрещнат вицешампионите от Лукойл Академик на 31 октомври (петък), вместо на 1 ноември (събота), както беше в предварително изготвената програма. Началният час и мястото на двубоя се запазва - 18.00 часа в зала "Балканстрой", пише plevensport.eu.

В същото време излезе доклада на новосъздадения Дисциплинарно административния съвет към НБЛ след мачовете от изминалия 2-ри кръг. След гостуването на Спартак в Самоков на Рилски спортист за плевенчани има две констатирани нарушения. Първото е за техническо нарушение на Тодор Захариев, заради което той е глобен със 100 лева, а второто е доста странно, като е описано по следния начин в доклада на дежурния делегат: "Състезателите на Спартак (Плевен) са с дължина на гащетата под коляното". Заради тази част от доклада БК Спартак (Плевен) получава "предупреждение" и краен срок за отстраняване на допуснатите пропуски и нарушения - 31.10.2014 г.