Репортерите на Би Ти Ви с разследване в Буковлък

Скандалният Методи Петков проговори за обвиненията за търговия с вот в плевенското село

Кои са осъдените за търговия с вота на последните избори? Къде и за кого са работили? И защо в листите на партиите е имало криминално проявени лица? На тези въпроси ще дадат отговор от Би Ти Ви тази вечер в предаването "BTV репортерите".

Един от главните герои в разследването ще е скандалният Методи Петков, който бе трети в листата на ДПС в 15 МИР – Плевен.

"Никога не съм давал на никой никакви пари за нищо на света!", зарича се в рекламното видео Петков. Цялото интервю с него ще бъде излъчено след 19.30 часа.

Припомняме, че бившият общински съветник в Плевен бе сред задържаните за неуспешен атентат с бомба срещу плевенски бизнсесмен през 2012 г.

Година преди това Петков заедно с няколко свои приближени от село Буковлък, нахлу в местния бар "Канапе" и влезе в схватка с ъндърграунд героя Камен Балбузанов-Куката и няколко от неговите хора. Заведението бе буквално изпотрошено.

През 2009 г. пък името му бе замесено и в кървавото меле в несъществуващата вече дискотека "Бижу". След боя между роми и полицаи съдът в Плевен наказа Методи Петков със 7 месеца пробация и година забрана да влиза в "Бижу".

Ромският тартор има и условна присъда по обвинение за източване на ДДС.