Методи Петков пред bTV: Не контролирам Буковлък!

Скандалният Методи Петков проговори за тъмните петна в биографията си

"ДПС знаеше за моето съдебно минало. Имаше дебат, разговори и изложих своята теза. Казаха, че това е правилната версия - аз съм невинен и съм набеждаван нонстоп!", заяви скандалният Методи Петков в "bTV репортерите".

Той категорично отрече да има връзка с търговията с вот, макар в родния му Буковлък резултатите да бяха особено внушителни в полза на ДПС. В една от секциите са гласували 783 човека, като 756 от тях са избрали Движението.

"Никога не съм давал пари! Няма как такава масовка да я контролираш с пари!", коментира бившият общински съветник, който бе трети в листата на ДПС в 15 МИР – Плевен на изминалите избори.

Методи Петков коментира лаконично и някои от тъмните петна в биографията си.

За присъдата за неплатени данъци

Тя е в размер на 13 400 лева и обхваща период от 5 до 10 години. В този период обхваща 5-6 автомoбила, които съм придобил от 18-годишен. Предполагам, че всеки млад човек е купил кола и я е препродал, след което не е пуснал данъчна декларация.

За боя пред дискотека "Бижу"

Беше исценирано и беше много добре нареден пъзел. Ние не очаквахме такова нещо. Ние си празнувахме рожден ден и ни заключиха, просто защото трябваше да измислят нещо.

За взривното устройство в Плевен

Това е поредната гавра с моята личност.

За изнудването

Набеден съм.