Представят изложбата "Есента в Кайлъка"

Осем художници от Плевен рисуваха 10 дни в парка "Кайлъка", представят обща изложба

Осем художници от Плевен рисуваха 10 дни в парка "Кайлъка". Общата им изложба ще бъде представена утре. Това съобщи на БТА Владимира Йорданова - уредник в артцентър "Плевен".

По идея на артцентъра от 13 до 23 октомври т.г. Огнян Богданов, Сашо Камбуров, Любомир Йотов, Павлин Ковачев, Нина Петрова, Хинко Хинков, Петко Петков и Константин Симеонов участваха в пленер по живопис в красивата местност.

Целта бе хората, които се разхождат в парка, да станат свидетели на раждането на живописните картини, как работят авторите-професионалисти, членове на Съюза на българските художници, каза Йорданова. Към тях са се присъединили деца и младежи, които се занимават с рисуване през почивните дни в артцентъра, в т. нар. детска занималня под ръководството на Йорданова. Начинаещите автори също ще покажат своите рисунки утре.

Общата изложба след пленера, наречена "Есента в Кайлъка", ще бъде открита утре в 17.00 ч. в артцентър "Плевен" (зала "Христо Бояджиев"). Нашето желание е новата инициатива за пленер в известния плевенски парк да стане ежегодна, каза Йорданова.