Убиецът на Мишел Коцев ще лежи 6 години зад решетките!

Адвокатите на Мирослав Димитров ще обжалват

Плевенският окръжен съд призна Мирослав Димитров за виновен и го осъди на 9 години затвор! Присъдата за убиеца на 19-годишния Мишел Коцев обаче е редуцирана с 1/3 заради признаването на вина. 17-годишният Мирослав ще лежи първоначално в затвора за непълнолетни в Бойчиновци.

Адвокатите на обвиняемия са категорични, че ще обжалват с мотива, че убийството е станало при неизбежна отбрана.

Припомняме, че до нелепия инцидент на 29 март се е достигна след спор кой да мине пръв по тясна тревясала пътечка в кв. "Дружба". Мишел и приятелката му отивали до квартален павилион, за да си купят цигари. Насреща се появила компания от трима тийнейджъри. Никой не пожелал да направи път и си разменили обиди. Едно от момчетата извадило нож. Последвало жестокото убийство. След като Мишел рухнал на земята, другите продължили да го ритат. После избягали. Според, очевидци смъртта на Мишел настъпила за 5-6 минути. Ужасената му приятелка останала да моли за помощ. Наскачали приятели на Мишел от околните блокове и други съседи, но било късно.

Мирослав имал 1,2 промила алкохол в кръвта. Според разследващите той признал, че е наръгал младежа в раздразнението си. Но по време на разпита настоявал, че не искал да го убива.

Убитият Мишел предишната година бил абитуриент. Кроял планове да започне собствен бизнес - възнамерявал да отглежда пчели.

Във Фейсбук над 1000 човека продължават да поддържат страницата, създадена в негова памет.