Спартак отстъпи на Лукойл в здрава битка

Лукойл продължава без загуба след успех в Плевен

Лукойл Академик постигна четвъртата си поредна победа от началото на сезона в НБЛ. Възпитаниците на Йовица Арсич надиграха с 90:75 Спартак като гост в Плевен и продължават да водят еднолично в класирането на родното първенство. Плевенчани пък все още са в търсене на първи успех.

Първата четвърт бе доста резултатна, като домакините от Спартак оказаха сериозна съпротива на гостите и в средата на частта поведоха с три точки - 12:15. Последваха равностойни минути, но Лукойл Академик все пак завърши частта по-силно и дръпна с пет точки - 29:24 след 10 минути.

Лукойл вдигна оборотите през втората част и постепенно наложи волята си, повеждайки с 10 точки - 43:33 след добри начални минути. Плевенчани не се предадоха и все пак успяха да свалят пасива си до почивката, когато губха с 52:45. Спартак се държеше в мача в първите пет минути на второто полувреме и не позволяваше на вицешампионите да поведат с по-голяма преднина, преди все пак Лукойл да направи добра серия, след която разликата нарасна до 65:55, а след края на тази част тя бе 69:61, пише "Спортал".

В заключителните 10 минути на двубоя Лукойл Академик постепенно увеличи разликата си и не даде шанс на Спартак да се върне в двубоя, за да се стигне до крайното 90:75. Тери Смит вкара най-много за победителите - 20 точки, докато Килиан Ларсън остана с 15. Александър Груев и Чарлз Томас добавиха по 12. Цветослав Острев наниза 23 за Спартак, а Иван Тилев също бе на ниво и вкара 14 точки, овладявайки и 6 отскочили топки.