Военните от Белене провеждат тактико-специални учения край Дунав

Ученията се провеждат на полигон „Инженерни полета”, на река Дунав и в различни местности около град Белене

От 28 октомври, т.г. започнаха ротните тактико-специални учения с личния състав от инженерни формирования на полка на тема „Действия на ротата при инженерно осигуряване на бойните действия на механизирана бригада в отбрана”, известяват от сайта на "Сухопътни войски".

В периода от 28.10 до 30.10.2014 г. преминаха ротните тактико-специални учения на инженерната рота за бойна поддръжка и понтонно-мостовата инженерна рота на военно формирование 54470 – Белене.

В хода на ученията, които се проведоха на полигон „Инженерни полета”, на река Дунав и в различни местности около град Белене, военнослужещите от инженерната рота за бойна поддръжка отработиха задачи по устройване на инженерни заграждения и устройване на проходи в инженерни заграждения на противника. Благодарение на добрата подготовка на военнослужещите задачите бяха изпълнени професионално.

Военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота изпълниха успешно задачи по устройване, оборудване и поддържане на паромни и мостови преправи.

От 4 до 6 ноември ротно тактико-специално учение ще проведе инженерната мостова рота за обща поддръжка на военно формирование 54470, от състава на полка. Основните задачи, които военнослужещите ще изпълняват са разузнаване, устройване на дублиращи мостове, устройване на механизирани мостове и нисководен дървен мост.

Ротните тактико-специални учения се провеждат под ръководството на командира на военно формирование 54470 подполковник Калоян Василев.