Силвия Зубева: Българино, знай своя род и език!

Красивата столична учителка изненада приятно Слави Трифонов и зрителите на Би Ти Ви

"Мотивирам се от обичта на децата, те ме зареждат. Аз харесвам професията си, а и първият учител винаги се помни  с добро и се цени. Смятам, че нашата професия е ценена и уважавана от всички.", заяви Силвия Зубева в "Шоуто на Слави".

Името на столичната учителка нашумя преди повече от месец, когато нейна снимка от 15 септември се превърна в сензация из цял свят. Красавицата обаче посрещна славата по достоен начин и я прие с всички плюсове и минуси.

"Никога не съм мислила да замина за чужбина. Обичам държавата си и тук се чувствам на мястото си. Искам да се реализирам в България, Обичам работата си и децата. Всички знаят, че учителската заплата не е голяма. Трудно е, но се справям.", каза още Силвия, която е завършила "Педагогика" и "Логопедия" в Софийския университет.

"Ще започна пожеланието си с думите на Паисий Хилендарски: "Българино, знай своя род и език". Искам да пожелая на всички да съумеем да запазим честването на тази традиция и делото на будителите. Ако можем поне за малко в ежедневието си да следваме техния пример, това ще ни направи по-добри хора", каза за финал чаровната учителка по повод Деня на будителите.

Слави Трифонов остава очарован от срещата си с нея и заяви, че е искал да покаже какви талантливи и мотивирани хора са останали в България.