Още за обновения градски фонтан (Снимки)

Мисия

03-11-2014, 09:09

Снимка:

БТА

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Градският фонтан отново краси Плевен (Галерия)

Ремонтът на Големия фонтан е част от проекта за обновление на централната градска част, който се изпълнява в момента по поръчка на общината

В Плевен завърши ремонтът на Големия фонтан от Водната каскада на централния градски площад "Възраждане". Както ви известихме, през последните дни се провеждаха 72-часови проби на съоръжението от изпълнителите на проекта.

Фонтанът е напълно обновен. Новата ефектна програма, с времетраене 32 минути, привлича интереса на публиката, особено вечер, когато се включи художественото осветление. Над 100 са различните варианти на съчетаване силата на водните струи и цветните светлинни ефекти. 

Ремонтът на Големия фонтан е част от проекта за обновление на централната градска част, който се изпълнява в момента по поръчка на общината. Общата инвестиция е около 5 милиона лева. Поставена е нова настилка с цветни елементи, монтирани са нови осветителни тела с бяла светлина, изгражда се система за капково напояване на тревните площи, засаждат се нови видове дървета, поставят се нови афишни колонки. Големият плочник на площада е намален, а са увеличени терените за градини с цветя и допълнителна растителност, предава БТА.