Левски 2007 се върна в шестицата след бой над Янтра

Тимът на Светльо Бърканичков надви габровци с 4:1

Левски 2007 продължава с доброто си представяне в първенството на Северозападната "В" група. Футболистите от едноименния град сразиха днес вкъщи Янтра (Габрово) с 4:1 и се укрепиха на шестата позиция във временното класиране, пише plevensport.eu.

Гостите започнаха по-добре мача, като в първите 20 минути създадоха няколко добри положения пред вратата на Иван Георгиев. В тези минути Левски 2007 разчиташе основно на контраатаки, като също на свой ред застраши на два пъти сериозно вратата пазена от Кольо Андреев. Все пак в 21-ата минута домакините успяха да открият, като след изпълнение на корнер Иво Върбанов беше оставен непокрит и той необезпокояван засече топката отблизо и изведе своя тим напред - 1:0. Десет минути по-късно левскарите удвоиха, като Станислав Краев завърши по перфектен начин една бърза атака. Малко след това едно триходово нападение на Янтра приключи с гол, като негов автор беше Мирослав Косев. Точно когато габровци тръгнаха напред да изравняват, бяха попарени от нов студен душ. Секунди преди края на първата част отново Иво Върбанов беше най-съобразителен в пеналта на Янтра и отново след подаване от ъглов удар насочи топката за трети път в мрежата на гостуващия тим - 3:1. Няколко минути след почивката футболистите от Габрово бяха близо до ново попадение, но шута на Пламен Кожухаров срещна сглобката на вратата. Всичко в срещата обаче приключи в 60-ата минута, когато централният нападател Станислав Краев вкара втория си гол в мача и фиксира крайното 4:1 за Левски 2007.

Следващата среща за отбора от град Левски ще бъде в Берковица, където тимът на Светльо Бърканичков ще трябва да гостува на слабо представящия се тим на Ком. Двубоят е на 9 ноември, неделя, от 14.30 часа.