Отиде си Митко Коклин - верният гримьор на Слави Трифонов

Прочутият майстор на грима в киното си отиде на 76 години

Корифеят на грима и верен съратник на Слави Трифонов - Митко Коклин, си отиде от този свят на 76 години.

От ploshtadslaveikov.com припомнят, че той е създал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали – „А бяхме млади“, „Петимата от Моби Дик“, „Боянският майстор“, „Адаптация“, „Денят не си личи по заранта“, „Маргарит и Маргарита“.

Дълги години Коклин твори „лица назаем“ в "Шоуто на Слави",  „Хъшове“ и „Каналето“. След раздорите между Слави Трифонов и Камен Воденичаров през 1997-а той избира да застане до плевенския шоумен и работи с него до последно.

Роден е на 3 септември 1938 г. в София. Баща му е белоемигрант с аристократичен произход. Заселва се е у нас по време на Гражданската война в Русия. Димитър Коклин завършва Техникума за художествени занаяти в София. В Студията за игрални филми се записва на курс за гримьори. След приключването му печели конкурс и остава да работи в киното. Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев. Работи и в Театъра на Българската армия. Заклет левскар.

Поклон пред паметта му!