Трима пияни и един без книжка през почивните дни в Плевен

Четири нарушения на закона за движение по пътищата констатираха полицаите в област Плевен през почивните дни

Четири нарушения на закона за движение по пътищата констатираха полицаите в област Плевен през почивните дни.

На 30 октомври 2014 година на първокласен път в посока Плевен е засечен водачът на «Фолксваген Голф" – 38-годишен от Долни Дъбник, с 1.49 промила алкохолна концентрация. В същото нарушение е засечен и 34-годишен от село Ракита. Проверката е извършена на 31 октомври около 19 часа в селото. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил «Мерцедес» с 1.24 промила.

С 2.79 промила е управлявал «БМВ» 46-годишен от село Вълчитрън. Проверката е извършена на 30 октомври 2014 година в 15 часа на плевенскката улица «Шейново». На нарушителите са издадени талони за медицинско изследване. Уведомени са прокурори. Образувани са бързи полицейскi производства.

На 30 октомври 2014 година в 21:20 часа в град Плевен на бул."Г. Кочев" при проверка на автомобил «Рено Меган» полицаите са установил, че водачът – 21-годишен от Плевен, управлява МПС без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 14 февруари 2014 година. По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен. Започнато е незабавно производстнво за престъпление по чл.343 «в», ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.