Начална военна подготовка с ученици стартира в Белене

Започнаха занятията по начална военна подготовка с ученици от IX и X клас

На 3 ноември, започнаха занятията по начална военна подготовка с ученици от IX и X клас на средното образование в гарнизон Белене през учебната 2014/2015 г.

Военнослужещите от военно формирование 28880 - Белене, определени за лектори са капитан Петър Петров, капитан Любомир Ангелов, капитан Йордан Стойков, капитан Даниел Маринов, старши лейтенант Росен Драголов, старшина Стефан Димов и сержант Георги Начев.

Те ще запознават учениците от средните училища в градовете Белене и Свищов с основните мисии и задачи на Въоръжените сили, с необходимите действия за оцеляване при кризи от невоенен характер и други теми, свързани с отбраната на страната и Въоръжените сили.

Първите занятия бяха проведени с възпитаници на СОУ „Николай Катранов”, ДТГ „Хадживасилев” и ПГ „Проф. Асен Златаров” в град Свищов на тема „Задължения на гражданите на Република България по отбрана на страната”. Увлекателният разказ на военнослужещите - лектори, съпроводен с отлично подготвена презентация спечелиха вниманието на учениците и те с интерес слушаха поднесената им информация.