Работници от "Топлофикация" - Плевен блокираха за час изхода на града

Работници от "Топлофикация" - Плевен блокираха за час изхода на града за Русе в знак на протест

Работници от "Топлофикация" - Плевен днес блокираха за час изхода на града за Русе в знак на протест. До затруднения на трафика не се стигна, тъй като полицията отцепи движението по обходен маршрут, предава БТА.

Работниците са взели решение да протестират с блокади на пътища три поредни дни, за да бъдат чути техните искания, каза за БТА синдикалният лидер на КНСБ в предприятието инж. Митко Христов. Те за изпратили декларация до Народното събрание, министър-председателя и правителството с настояване НЕК да издължи задълженията си към ТЕЦ-Плевен от 30 милиона лева за произведена електроенергия. Целта е от тези средства да бъдат върнати дълговете на "Топлофикация" към "Бургаргаз" от 25 милиона лева, поясни Христов. Той допълни, че вече са получили предупреждение от "Булгаргаз", че ще им намалят доставките с 50 процента. Това ще влоши качеството на работата и услугите ни, каза той. Според него този проблем застрашава от спиране на топлоподаването към 32 хиляди битови и обществени абонати. Плевенската топлофикация има най-много абонати в страната след София и Пловдив. Христов предупреди, че със синдикални средства друго не могат да направят, но ако не бъдат чути, ще организират протести в София, защото идват по-студени дни и проблемите могат да станат по-тежки.

Синдикалистът бе категоричен, че ако се наложи да минат на мазут, който е скъпо гориво, това ще се отрази на цените на услугите им и ще предизвика още по-големи проблеми.