Община Гулянци взе участие в "Перлите на Дунав и Европа"

Делегация от Гулянци посети Културно – образователна програма в Будапеща и Братислава

През октомври делегация от община Гулянци взе участие в Културно – образователна програма в Будапеща и Братислава „Перлите на Дунав и Европа”. Инициативата е част от дейностите по проект „Морска академия 2020” на АДО „Дунав” и се проведе под патронажа на Н.Пр. Бисерка Бенишева – посланик на Република България в Унгария.

От страна на община Гулянци във форума участваха зам.-кмета Владимир Дюлгеров, председателя на ОбС Гулянци Огнян Янчев, директор на дирекция „Обща администрация” Лефтерина Георгиева, началник отдел „Бюджет и финанси” Бисер Киров, Гл.спец „ Образование,здравеопазване и социални дейности” Галя Доцева, директори и педагози от училища и детски градини на територията на общината.

Владимир Дюлгеров връчи плакет на Община Гулянци и типично български сувенири на домакина на форума Золтан Гилице – зам.-кмет на Будапеща с ресор „Образование и култура”.

В рамките на програмата бе организирана конференция в гр. Будапеща за обмен на опит и добри практики от двете страни в сферата на образованието, културата и иновациите, както и на възможностите за българо – унгарско сътрудничество. Участниците в културно – образователната програма посетиха българското училище в Братислава и разгледаха културните и исторически забележителности в двата крайдунавски града.