Шофьор на "Опел" удари челно "Нисан", бяга от катастрофата

Беглецът бил без книжка, изоставил лекия автомобил и се укрил

На 6 ноември 2014 година в РУ-Пордим е започнато бързо производство срещу 43-годишен от село Вълчитрън, за това, че на 4 ноември около 18 часа е напуснал ПТП на отсечка между село Вълчитрън и село Дренов. Мъжът е управлявал лек автомобил "Опел Корса". Ударил е челно правилно движещият се в посока село Дренов товарен "Нисан", с водач 47-годишен от село Вълчитрън.

Вследствие на произшествието са нанесени материални щети и по двата автомобила. 43-годишният водач на "Опел" е напуснал местопрестъплението. Последван е от другия шофьор, като в село Вълчитрън на улица "Раковски" беглецът е изоставил лекия автомобил и се е укрил. Полицаи са установили двата автомобила.

На виновния е съставен акт за административно нарушение. След направена справка е изяснено, че той не притежава СУМПС и управлява МПС в едногодишен срок на наказанието по административен рен с влязло в сила наказателно постановление. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.343 «в», ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай, съобщава МВР-Плевен.