Защо Пената отрязал Пламен Гетов за САЩ 94?

И до ден-днешен гениалният Гетов не може да прости на Димитър Пенев, че го зачеркнал от състава за лудото американско лято

Изминаха 20 години от участието на България на Световното по футбол в Америка и почти 21 години от знаменитата победа над Франция на "Парк де Пренс.

Малкоизвестен факт е, че до последно и легендата на Спартак (Плевен) Пламен Гетов е трябвало да попадне сред избранниците на Димитър Пенев, които да отпътуват за САЩ, но в крайна сметка това не се случва. В основата на всичко стои конфликт между него и Стратега от Мировяне.

Неотдавна Гетов разкри в свое интервю, че Пенев не бил коректен с него още от времето, когато се засекли в ЦСКА.

"Май ми завидя на славата. Никога няма да му простя как по-късно ме пренебрегна за националния отбор. През 1993-а бях голмайстор на България с 26 попадения с екипа на “Левски”, в отлична форма. Пената ме отсвири. Защо? Защото му казвах истината в очите. Не ме взе за световното в САЩ през 1994 г., въпреки че от 22 души, поне петима бяха абсолютни туристи. Еми, ето за това казвам, че Пената не е готин човек", отсича гениалният фауладжия в признанието си пред агенция "Блиц".