Институтът за психично здраве и развитие открива филиал в Плевен

В Плевен ще бъде открит първия в страната филиал на Института за психично здраве и развитие

Институтът за психично здраве и развитие открива в Плевен тази сряда, 12 ноември, своя първи филиал за страната. Официалното откриване ще се състои в зала "Плевен” на Областна администрация от 11 часа.

Целта на Института за психично здраве и развитие е да разработва, осъществява, пропагандира и внедрява програми за превенция, диагностика и терапия на проблеми в психичното здраве, осигуряващи разгръщането на потенциала и реализацията на индивидите в обществото. От предлаганите здравни услуги и консултации могат да се възползват лица с проблеми в психичното и социално функциониране, родители, желаещи да опознаят и развият уменията си за родителстване, деца с увреждания и нарушения в развитието и техните родители, както и специалисти, имащи отношение към осъществяването на интеграцията на деца с увреждания и нарушения в развитието, а също специалисти в областта на психичното здраве.

В Института работи мултидисциплинарен екип, в който са включени клинични психолози, логопеди, специален педагог, невролог, детски психиатър, психотерапевт, специалист – социални дейности.

Филиалът в Плевен щe разполага с три терапевтични кабинета в сградата на пл. “Възраждане” 1, съобщават от Института за психично здраве и развитие.