Полк. Росен Арабаджиев води командно-щабно учение "Тримонциум 2014"

В него участват военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк и военнослужещи от Румъния, Хърватия и Грузия.

Днес, 10 ноември, във военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, стартира командно-щабно учение „Тримонциум 2014”, с участието на многонационално интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка. Учението се провежда на тема: „Многонационална рота в изпълнение на задачи по обща инженерна поддръжка за осигуряване на многонационални сили, провеждащи операция по поддържане на мира” под ръководството на командира на 55-ти инженерен полк полковник Росен Арабаджиев и ще продължи до 15 ноември.

В него участват военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк и военнослужещи от Румъния, Хърватия и Грузия. Директор на учението е за командирът на военно формирование 44220 – Пловдив майор Пламен Минчев.

На 13 ноември ще се състои Деня за високопоставени гости, съпроводен с демонстрация на способности от декларираните в състава на IEL MILU/IMEC български инженерни взводове с пълния им личен състав и техника, известяват от сайта на "Сухопътни войски".