Разбиха лаборатория за марихуана в Обнова

Собственикът e 32-годишен русенец

На 10 ноември 2014 година около 16.50 часа в хода на специализирана операция по линия "противодействие на битовата престъпност" при проверка в частен дом в село Обнова, неустановена собственост до момента, в стая в полетиленов плик са намерени около 25 грама семена - зеленокафяви на цвят и около 30 грама суха зелена тревиста маса. При направения полеви нарко тест веществото е реагирало положително на марихуана.

При извършеното претърсване на къщата са открити 21 пластмасови празни саксии, 2 вентилатора, 8 луминисцентни лампи, 8 трансформатора с кондензатори на тях , мобилен телефон "Сони Ериксон".

Уведомен е прокурор от РП - Левски за престъпление по чл.354, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. От проведените оперативни действие е установено, че наркотикът е собственост на 32-годишен от Русе.

При направената беседа мъжът е обяснил, че намерените семена и около 30 грама марихуана са негови за лична употреба. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава разследващ полицай, съобщават от полицията.