Съдебен лекар: До месец ще знаем истината за смъртта на Елена

"Единственото категорично към този момент е, че не става дума за убийство", коментира д-р Гицов

Причините, довели до смъртта на 24-годишната студентка във Велико Търново Елена Кучева, не са обявени официално, но вече се появиха куп предположения и хипотези, които варират от самоубийство до тежко белодробно заболяване. По този повод д-р Николай Гицов, съдебен лекар от старопрестолния град, заяви пред „24 часа”: "Причината за смъртта на 24-годишната студентка не е изяснена, не зная кой разпространява тези глупости, не е почтено. Назначени са всички възможни изследвания - микробиологични, токсикологични и т.н., за да се установи причината за смъртта, взели сме кръв, органи и няма да стане ясно по-рано от 3-4 седмици, защото пробите ще се работят и в София. Единственото категорично към този момент е, че не става дума за убийство", каза д-р Гицов.

От прокуратурата в Търново също не потвърдиха появилата се информация, че Елена Кучева е починала от тежко белодробно заболяване.

"Наблюдаващият прокурор още не се е запознал със съдебномедицинската експертиза, а и изследванията не са готови, за да има едно пълно заключение", каза говорителят Катерина Лещакова.

Припомняме, че студентката по графичен дизайн от Плевен бе открита мъртва около 9.30 ч. в понеделник в квартирата си във Велико Търново.