Деца от Долна Митрополия проведоха двудневен обучителен тренинг

Свободното време на участниците бе оползотворено с посещение на археологическите разкопки в село Гиген

Във връзка с превенцията на детското асоциално поведение, приетата програма „Връстници обучават своите връстници“ и дейностите свързани с квалификацията на работещите с деца в риск и деца с девиантно поведение, МКБППМН /Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни/ - Долна Митрополия и ЦОП /Център за обществена подкрепа/ – Долна Митрополия проведоха на 7 и 8 ноември в ОЦИДЗИ /Общински център за извънкласни дейности и занимания по интереси/ село Байкал:

1. Обучителен двудневен тренинг – „Управление на конфликти” с 30 деца в 2 групи, V и VІ клас от училищата на територията на община Долна Митрополия. Обучението се проведе под формата на преживелищен тренинг „Научаване чрез преживяване”, воден от психолог, социален работник и 2-ма обществени възпитатели. Целта бе учениците да бъдат активната страна и освен лично участие, сами да извеждат решенията на поставени казуси, проблемни ситуации и анализират последици от собствено поведение, да търсят интегративно решение, удовлетворяващо всяка от страните в конфликтна ситуация.

Свободното време на участниците бе оползотворено с посещение на археологическите разкопки в село Гиген, работа в астро работилницата, рисуване на кърпи–сървайвър и астро наблюдения ръководени от директора на ОЦИДЗИ.

2. Квалификационно методическа среща – дискусия с директори на училища, представители на УКБППМН и обществени възпитатели на тема - „Практическото прилагане на координационния механизъм за работа с деца в риск и жертви на насилие, превенция на ранното съжителство на малолетни и непълнолетни момичета.

Това съобщават от Община Долна Митрополия.