Представиха книга за един от най-успешните плевенски кметове

Второто допълнено издание на книгата „Кметът Иван Миндиликов и неговото време“ представиха в Плевен

Второто допълнено издание на книгата „Кметът Иван Миндиликов и неговото време“ с автор Маргарита Господинова – Дешкова бе представено в читалище „Съгласие“. Проявата се организира съвместно с Регионалния исторически музей - Плевен. Специален гост на представянето бе дъщерята на Иван Миндиликов – Райна Несторова.

Събитието откри секретарят на читалище „Съгласие“ Маргарита Лазарова. Тя подчерта, че Миндиликов е личност със заслуги за развитието на Плевен, както и в частност за това на „Съгласие“. Той е бил член на читалищното настоятелство в един тежък период от развитието на културния институт, когато той след голям пожар губи част от своята собственост. И.д. директор на РИМ – Плевен, Нели Дакова представи книгата, като изтъкна значими факти от управлението на Миндиликов (1923-1931) и неговите заслуги за развитието на Плевен.

В изданието е включен богат фактологичен материал – протоколните и заповедни книги на плевенския градски общински съвет и на местния периодичен печат, съобщават от читалището.