23 медала за СОУ "Иван Вазов" от „Математика без граници“

Имаме трима златни медалисти, десет сребърни и десет бронзови", похвалиха се от школото

Тази година за втори пореден път се проведе Международният конкурс „Математика без граници“. Любен Любенов, както и екип от математици изготвят и проверяват задачите. Надпреварата е във възрастов интервал от 8 до 18 годишна възраст, като математиците са разделени в 9 възрастови групи. Състезанието се провежда в четири кръга: Есенен (18-26 октомври 2014г.), Зимен (24 януари 2015г.), Пролетен (21-29 март 2015г.) и Финален ( 27-29 юни 2015г.), като последният ще се проведе в Несебър.

В Есенния кръг участие взеха над 12 хил. деца от страни като Афганистан, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Русия, САЩ, Туркменистан, Румъния, разбира се, и България.

Състезанието се провежда на няколко езика – български, руски, английски и казахски.

Малките математици решават задачите от турнира в училището, в което учат. СОУ "Иван Вазов" бе представено от 170 ученици като 23-ма от тях бяха отличени с награди.

"Имаме трима златни медалисти, десет сребърни и десет бронзови. Освен медалите децата получиха и сертификати, с които могат да докажат знанията си и в чужбина", похвалиха се от школото.

Покана за финалния кръг ще получат участниците, събрали най-много точки в два от трите кръга.

На 14 ноември 2014г. в директорът на СОУ "Иван Вазов" Димитър Митев лично награди победителите. Той изказа своите благодарности: „За нас е удоволствие, че се трудите и постигате резултати. Само напред и нагоре!“.

Зароди се идея за Коледните и Великденските състезания по математика, на които СОУ“Иван Вазов“ от години е домакин, също да се връчат медали и грамоти на победителите.