Плевенската Шампионска лига ще се проведе през декември

Благотворителното шоу ще обедини аматьори и професионалисти

От фенклуба на Реал (Мадрид) в Плевен обяиха официалните дати за провеждането на Благотворителният турнир и първия по рода си футболен формат "Шампионска лига" в  Плевен.

"Началото на турнира ще започне на 13 декември и ще приключи на 14 следващият ден. Събитието ще е с една единствена цел, да съберем средства за малки и сладки изоставени дечица и да видим поне за минутка техните усмивки. Вярваме и знаем, че с дружни усилия и подкрепа ще постигнем малкот, което всеки би дал от себе си за да постигнем нещо голямо.", казват организаторите.

Право на участие в турнира могат да вземат всички, които сформират отбор с максимален брой от 10 играча. Капитанът заявява участие с три имена на играчите посочвайки име на отбора което ще е задължително на реален европейски гранд/отбор/. Към момента има запазени отбори на Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Всички отбори желаещи да се включат в тази страхотна кауза е нужно да заплатят такса от 100лв. което идва по 10 лв. на играч. Сумата от 100 лв. включва всички разходи за провеждането на турнира както и благотворителните средства за дечицата. Отделно ще има изработена Благотворителна кутия, чрез която всички гости и зрители на събитието ще могат също да помогнат.

"Държим да споделим с Вас, че всичко около провеждането и средствата ще бъде напълно прозрачно и всеки може да се включи и да помогне с организацията. Дълго мислехме отностно кой и нужно ли е да има ограничение за играчи от А, Б и В група от участващите и стигнахме до следните решения: Място има за всеки, който иска да помогне! Събитието ще е чисто приятелско като ще ограничим разходите до минимум. Разходите за съдии ще бъдат елиминирани и наши приятели ще помогнат с това и ще спестим повече средства.", казват още организаторите.

Организатор на събитието е фенклубът на Реал Мадрид като за него ще отговаря Димитър Николов, който е и главен инициатор на събитието.