Китаристи превземат Кайлъка за "Живи струни"

Плевен е домакин на първа по рода си среща на китаристи в парка Кайлъка - "Живи струни"

Плевен е домакин на първа по рода си среща на китаристи в парка "Кайлъка" - "Живи струни". Това съобщиха за БТА организаторите от сдружение "Изкуството до мен". Музикалната проява е начална стъпка за създаване на Международен фестивал на китарата и Лятна китарна академия, уточниха от неправителствената организация.

Културното събитие ще се състои на 22-24 ноември т.г. в Туристическия дом. В програмата му ще бъде организиран майсторски клас на Екатерина Икономова, а заключителният концерт с награждаване на най-добрите ще бъде на 24 ноември в зала "Божко Шойков" на Музикалното училище. Заявили са участие повече от 50 момчета и момичета, възпитаници на класове и школи по китара.

Днес - 17 ноември, е крайният срок за записване, заявиха организаторите.

От сдружение "Изкуството до мен" коментираха, че напоследък има засилен интерес към китарното изкуство, което ги е вдъхновило за организиране на "Живи струни", като платформа за развитие на плевенските музиканти-китаристи. Идеята е срещата да се превърне в ежегодна, след което да прерасне във фест и академия. Идеята е получила подкрепата на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков", Сдружение "Плевенски обществен фонд - Читалища", "Европа директно - Плевен", читалище "ЛИК" и Туристическия дом "Кайлъка".