Грипът в Плевен скочи над обичайните нива

25 заболявания са регистрирани в Плевен за изминалата седмица

За периода 10 ноември 2014г. – 16. ноември 2014 г. в отдел ПЕК на РЗИ - Плевен са регистрирани общо 25 заболявания, срещу 20 за предходната седмица, съобщават от институцията.

От групата на чревните инфекции са съобщени 8 случая. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 3 ентероколита – по 1 в Плевен, Байкал и Бръшляница; 3 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Пордим, Бреница и Тръстеник; 2 вирусни хепатита – по 1 в Плевен и Брегаре.

От групата на капковите инфекции са съобщени 15 случая. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 скарлатина в Ясен; 14 варицели - 13 в Плевен и 1 в Белене.

От групата на трансмисивните инфекции е регистриран 1 случай на лаймска борелиоза в Плевен, като за предходната седмица няма регистрирани случаи. От групата на невроинфекциите е регистриран 1 случай на ОВП в Плевен, като за предходната седмица няма регистрирани случаи.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през изминалата седмица за Плевен е 175.59 %00, срещу 123,21 %00 за предходната седмица, като нивото на заболяемостта за областния град е над средните за сезона стойности.