Военните от Белене завършиха командно-щабно учение „Тримонциум 2014”

Успешно завърши многонационалното командно-щабно учение в Пловдив

Успешно завърши многонационалното командно-щабно учение „Тримонциум 2014”, с участието на военнослужещи от България, Румъния, Грузия и Хърватия, което се проведе от 10 до 15 ноември във военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене.

На 14 ноември се проведе разбор на учението, на което бяха отчетени постигнатите резултати и бяха набелязани мерки за подобряване на по-нататъшната работа. Благодарение на добрата подготовка и отличното сътрудничество между участниците, учението протече на високо ниво и всички планирани задачи бяха изпълнени професионално. Учението завърши с церемония по закриване и награждаване на участниците. Наградите бяха връчени от началника на сектор „Подготовка на инженерните подразделения” в Командването на Сухопътните войски полковник Иван Сяров.

Проведена бе и конференция на експертно ниво за планиране на предстоящи учения на Многонационално интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка за предстоящата 2015 г. в Унгария и Грузия, съобщават от "Сухопътни войски".