БНТ се доверява на Слави и за голямата Евровизия?

БНТ и bTV обмислят да продължат сътрудничеството си след успеха в Малта

След успеха с Крисия, Хасан и Ибрахим, БНТ и bTV обмислят сътрудничеството им от детската Евровизия да продължи и догодина, но този път на "голямото" издание на конкурса.  Страхотният резултат, който бе постигнат от децата и екипът на Слави Трифонов, е амбицирал ръководствата на двете телевизии да запретнат ръкави за достойно представяне и на голямата сцена на песенния конкурс.

Според Евгени Димитров бъдещо сътрудничество между двете телевизии в това отношение е въпрос, който носи със себе си своята логика като евентуална следваща стъпка на надграждане спрямо успешния проект "Планетата на децата". Маестрото заяви преди финала в Малта, че нещата трябва да се случват едно след друго и евентуално бъдещо сътрудничество може да се обсъжда след края на работата по детската Евровизия, която бе доведена повече от успешно до финалната си фаза.

Слави има неприятни спомени от конкурса и БНТ, но е повече от видно, че проблемите между двете страни са оставени в миналото. Припомняме, че през 2005 г. шоуменът обяви, че българското издание на надпреварата е нагласено и отказа да пее на сцената на НДК, сътворявайки чутовен скандал. Година по-късно реши да участва отново, но тогава дуетното им парче със Софи Маринова не бе одобрено от журито.

Остава да видим само дали шоуменът от Плевен би се впуснал в инициативата догодина като певец или ще предпочете да остане в сянка.