Столична банкерка завлече бизнесмен от Плевенско със сто бона

Измамницата получи условна присъда

Със замислена като перфектното престъпление измама действаща банкова служителка почти отмъкна от бизнесмен близо 100 хил. лева. 40-годишната шефка на отдел в столичен клон на банка Венислава Димитрова превърнала във фиктивен длъжник собственика на кравеферма Николай Лучев от плевенското село Горна Митрополия, пише "Стандарт".

Фермерът бил подлъган преди 3 г. да подпише договор за заем към дамата в размер на 90 хил. лева под предлог тя да изчисти сметките си за пред данъчните. 60-годишният фермер се съгласил с уговорката Димитрова и съпругът й да инвестират за разширяване на бизнеса му. Вместо да станат съдружници обаче, на вратата му почукал съдия-изпълнител, сметките и имуществото на фирмата му "Навал" било запорирано. Борчът заедно с такси и данъци на Лучев набъбнал на над 100 хиляди лева.

Венислава Димитрова е била осъдена на 3 г. затвор условно от окръжния съд в Плевен по обвинение в измама в особено голям размер. Щетите за фермера са огромни. Бизнесът му с краве мляко се сринал и загубил близо половината от животните. На всичкото отгоре е блокиран бил и достъпът му до евросубсидии.