Плевенска връзка в схема за източване на гориво от БДЖ

Задържаха служители на БДЖ за кражба на гориво, сред тях и машинист от Опанец

Горнооряховски криминалисти са заловили на местопрестъплението организирана група, която краде дизелово гориво от локомотив на гарата. Случаят се е разиграл в късния следобед на 20 ноември.

При специализирана полицейска операция в района на ПГ "Д-р Асен Златаров" в железничарския град униформени служители забелязали лек автомобил "Фолксваген Шаран", който внезапно се насочил към гориста местност  в района на училището и в близост до жп линия. От него слезли двама мъже, които извадили от багажника туби, натоварили ги в приближаващ дизелов локомотив, след което те също се качили в него и потеглили.

Незабавно в полицейското управление са сформирани екипи, които предприели заградителни мероприятия. В 16,40 ч. на ул "Св. Княз Борис Първи" в близост до жп прелез за проверка е спрян същия автомобил, управляван от 38-годишният Д. Д. от Горна Оряховица и пътник 39-годишният Т. Х. от старата столица - и двамата неизвестни до момента на полицията.

При проверка в багажното отделение на автомобила униформените установили пет пластмасови туби, с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. Извършен е оглед на автомобила, след което бил иззет. Мъжете са задържани с полицейски мерки за 24 часа.

По същото време на коловоз на гара Горна Оряховица в локомотив са установени 40-годишният С. С. от плевенското село Опанец, машинист на локомотива и 39-годишният С. С. от Севлиево, помощник машинист, двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

В качеството на свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници. По случая в РУ – Г. Оряховица е започнато досъдебно производство за кражба. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава, съобщават от полицията.