Ледена пързалка ще гостува в Плевен тази зима

Постъпило е предложение от фирма, но всичко ще се реши на предстоящото заседание на Общинския съвет

Общинският съвет в Плевен на заседанието си на 27 ноември т.г. ще определи условията, при които в града ще може да гостува подвижна ледена пързалка. Това предвижда предварителният дневен ред, предава БТА.

Предложението е внесено от кмета проф. Димитър Стойков. При него е постъпило искане от фирма, която стопанисва ледена пързалка с размери 15 м на 30 м. Собствениците й са предложили съоръжението да пребивава в Плевен от 10 ноември т.г. до 28 февруари следващата година. Във връзка с това общината е възложила на лицензиран оценител изготвяне оценка за размера на наема при поставяне на подобен обект. Експертното мнение е, че за централна зона месечната такса трябва да бъде 1,25 лв./кв.м., а по-ниски цените за първа, втора, трета и четвърта зони. Най-ниската е 0.06 лв./кв.м.

Според кмета отдаването под наем трябва да се извърши чрез публичен търг с тайно наддаване. Участниците предварително трябва да представят предложенията си в администрацията на общината за начална наемна цена и да внесат депозит за участие в търга. Идеята е съоръжението да бъде построено в партерната част на Градската градина. Съветниците ще вземат окончателно решение за размера на наема, начина на отдаване на терена и мястото, където да бъде разположена пързалката.

В Плевен ледена пързалка е гостувала само веднъж преди няколко години и тя бе построена на централния площад "Възраждане".