Полицейската акция в нощен Плевен завърши с няколко акта

Oт полицията обещаха, че проверките в плевенските дискотеки ще продължат

Още в събота ви известихме за масовите проверки по дискотеките в Плевен, които извършиха органите на реда. От полицията днес съобщават официално и какви са резултатите от акцията за времето от 00.00 часа до 3.00 часа на 22 ноември 2014 година.

Акценти на проведената специализирана полицейска операция са били обезпечаване сигурността на децата на обществени места, както и ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества спрямо малолетни и непълнолетни лица.

В акцията се включили полицейски служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", сектор "Противодействие на икономическата престъпност", група за охрана на масовите меропирятия и сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен, 01 РУП и 02 РУП, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" , както и служители от ТД НАП, ОБДХ, ДИТ, МБ И РЗИ.

Проверката е обхванала най-големите увеселителни заведения в града и в районите около тях. За констатираните нарушения са съставени – един акт на родител по чл. 8, ал. 4 от Закона за закрила на детето; четири акта по Закона за българските лични документи, един акт по Закона за движение по пътищата, един фиш по Закона за движение по пътищата, РЗИ са съставили фиш и акт по чл. 56 от Закона за здравето; служители от ДИТ са изготвили констативен протокол, предстои съставяне на акт за административно нарушение, а служители от Митническо бюро са изготвили констативен протокол. Проверките ще продължат.