Проблемно пилешко месо откриха в Плевен

Месо със сгрешена технология продават в Плевен

Днес предстои проверка в предприятието, производител на пилешко месо, за което от Нова тв получиха сигнал в "Моята новина"

В студиото на „Здравей, България” тази сутрин беше д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в БАБХ, който коментира случая с месото. „В четвъртък, след като получихме от Нова телевизия сигнал за проблемно пилешко месо, наши експерти отидоха бяха в магазина в Плевен и възбрани 10-15 килограма пилешко заради това, че то не е с изрядни документи”, съобщи Кулински.

„Бяха взети проби за лабораторен анализ. Продуктът беше дълбоко замразен. Лабораторните резултати вече излязоха. Това е дълбоко замразено пилешко филе, но резултатите показаха, че то не е опасно за консумация, но малко или повече във всяка една тарелка при размразяване се вижда желе”, добави той.

„За мен лично това е месо със сгрешена технология. Според наредбата производителят има право да влага вода. Месото или е тумблирано, или шприцовано, но явно технологично този процес не е спрян навреме. То е претумблирано или прешприцовано. Рядко имаме такива случаи. Никой производител няма сметка да прави това, защото този продукт е непродаваем”, каза още д-р Кулински.