Изложба "Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г." в Тръстеник

Мрежата от 28 информационни центъра представя инициативата "Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г."

Инициативата "Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г." ще се проведе от 24 до 28 ноември 2014г. на територията на цялата страна. Тя има за цел да популяризира резултатите от изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд на територията на всяка област. Основен организатор на ниво област е съответният Областен информационен център (ОИЦ). Като такъв, ОИЦ - Плевен, със съдействието на общините от област Плевен и Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС" в администрацията на Министерски съвет, предвижда в рамките на инициативата да обезпечи възможност всеки гражданин да се запознае с добрите практики и успешно реализирани проекти в област Плевен. За целта във всеки общински център ще бъде поставен монитор, на който ще бъдат презентирани фотоси и информация за проектите, и в процес на реализация от цялата област.

Това ще бъде съпътствано от информационен щанд на ОИЦ – Плевен разположен в близост, на който гражданите ще могат да получат рекламни и информационни материали и отговори на вълнуващите ги въпроси във връзка с новия програмен период.

В община Долна Митрополия мониторът ще бъде разположен в Читалище „Неофит Рилски 1872“, гр. Тръстеник, съобщават от местната администрация.