Кой взима най-много пари в Плевен?

В Плевен и региона най-високи заплати получават работещите във финансовата и енергийната сфера

В Плевен и региона най-високи заплати получават работещите във финансовата и енергийната сфера, сочи анализ на Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ в Плевен.

Според актуалните данни най-високо средно месечно трудово възнаграждение през третото тримесечие на 2014 г. са получили наетите лица по трудови договори във финансовите и застрахователни дейности - 1116 лв., следвани от работещите за производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива - 998 лева. След тях се нареждат служителите от държавното управление - със средна заплата 821 лева. Четвърти в класирането са работещите в хуманното здравеопазване и социална дейност с възнаграждение 757 лева. Близо до техните заплати са на наетите в добивната промишленост - от 746 лв., и в образованието - 727 лева.

Като цяло през третото тримесечие спрямо второто средната брутна месечна заплата в област Плевен се е увеличила с 0,5 на сто като е достигала 620 лв. - в обществения сектор - 709 лв., а в частния - 579 лева, предава БТА.