Създават група "Депутати от Плевен"

Идеята на Румен Гечев е групата да бъде на паритетни начала, в нея да няма ръководство и йерархия

Депутатът от коалиция "БСП лява България" Румен Гечев обяви в пресклуба на БТА в Плевен, че инициира създаването на група "Депутати от Плевен".

"Разговарях с колегите от Плевен от другите партии и те приеха идеята да направим група на народните представители, избрани от региона на Плевен, която периодично да се среща в областния център и в София", поясни Гечев. Според него, независимо от политическите им различия, депутатите биха могли да представляват като група по-добре интересите на Плевенска област. "Трябва да се опитаме заедно да помагаме за решението на проблемите в нашия избирателен район", убеден e Гечев.

По думите му групата депутати в 43-тото Народно събрание от Плевен "е доста силно представена и има добри позиции". Според него с общи усилия плевенчани в парламента ще могат да съдействат допълнително на своите земляци за развитието на региона, предава БТА.

Идеята на Гечев е групата да бъде на паритетни начала, в нея да няма ръководство и йерархия. "Ще бъде чудесно, ако заедно даваме пресконференции, за да видят хората и различията и общите неща между нас", коментира Румен Гечев.