Приеха промени в наредба 15 за преместваемите съоръжения

Плевенският общински съвет прие промени в наредба 15, регламентираща разполагането на преместваеми съоръжения на терени общинска собственост

Плевенският общински съвет прие промени в наредба 15, регламентираща разполагането на преместваеми съоръжения на терени общинска собственост. Това се налага заради необходимостта от синхронизиране на действащата нормативна уредба спрямо измененията в Закона за устройство на територията.

Промените в наредба 15 касаят срока на валидност на издаваните разрешителни за разполагане на преместваеми съоръжения върху общински терени, минималната разрешена площ за поставяне на машини за топли и студени напитки, пакетирани хранителни стоки и хладилни витрини, както и реда за премахването на преместваемите съоръжения. За вече съществуващите съоръжения ще бъде одобрен унифициран и/или индивидуален дизайн, който става задължителен след изтичане на три месец от деня на уведомяване на лицето, на което е издадено съответното разрешение за поставяне. Издадените схеми и разрешения за разполагане на заверените преместваеми обекти се изпращат служебно на общинските предприятия, които правят проверки дали собствениците са редовни платци, ползват обекта и не са го преотдали на трети лица. Ако тези изисквания са налице се сключва договор от 5 години.