Само за 40 дни: Няколко плевенски сърца спряха да бият при странни обстоятелства

В рамките на 40 дни двама плевенчани се самоубиха, а при други двама останаха въпроси около смъртта им

48-годишната Даниела Игнатова сложи край на живота си в сряда с полет от скала в Кайлъка. Плевенчанката имала финансови затруднения и решила така да се спаси от проблемите. Поне това гласи неофициалната версия.

Това беше поредният случай с плевенчанин в последните 40 дни, който завършва фатално и в същото време обстоятелствата са странни. Черната равносметка е повече от тревожна.

На 14 октомври в дома си мъртъв бе открит 32-годишният Николай Евтимов. Младият мъж се самоуби с нож, а след това през телефона му бе разкрита домашна нарколаборатория за канабис в Пордим. Мистерията около смъртта на Ники обаче продължава да тлее и истината за причините, довели до фаталния край, едва ли някога ще излязат наяве.

На сутринта на 26 октомври, на плевенска улица, бездиханен бе намерен бизнесменът Милен Михайлов, по-известен като Мицата. Първоначално в Плевен се заговори за убийство, но впоследствие аутопсията показа, че не е имало насилие. Официалната версия бе, че Михайлов се прибирал от дискотека, паднал, глътнал си езика и по този начин починал...

На 10 ноември във Велико Търново полицията установи смъртта и на студентката от Плевен Елена Кучева. Тя бе открита мъртва в леглото си от своята хазяйка. Версията за самоубийство бе отречена от родителите на момичето, но съдебен лекар заяви, че на този етап единственото сигурно е, че не става дума за убийство...

Неприятната статистика е повече от тревожна и не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че тя няма да продължи.