Засаждат "Алеята на Цвети" в Плевен със 100 рози

"Нека Алеята на Цвети напомня на всички, че любовта е вечна и че гибелта на децата ни не е напразна", сподели Галя Горанова

На 2 декември от 11.00 часа в градинката между храма „Свети Николай“ и Дома на книгата ще бъдат засадени 100 рози „Цветелина Романтика“ /Розата на Цвети Таслакова/. Мястото ще носи името „Алеята на Цвети“ в памет на загиналите на 5 май 2014 г. в тежката автомобилна катастрофа край Луковит - Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова. Събитието ще бъде почетено от депутати от Плевен, от членове на местния ни парламент и от Председателя на Народното събрание госпожа Цецка Цачева.

"Нека Алеята на Цвети напомня на всички, че любовта е вечна и че гибелта на децата ни не е напразна. Името на розата „Цветелина Романтика“ е подарък от световния производител на рози „Мейланд Франция“. В средата на месец юни 2015 г. лично Матиас Мейланд и негов екип ще посетят България, за да извършат официално кръщаване на розата. Средства от продажбата й ще бъдат вложени за подпомагане на пострадали в ПТП и за превенция. За нас родителите и близките на загиналите деца това е утеха. Ще посадим рози, ще плачем пред гробовете на убитите ни синове и дъщери и ще помагаме на останалите деца - ще се борим, за да спасим техния живот. Това е нашия прочит на справедливостта. Нека в повече населени места в България да има Алея на Цвети в знак на съпричастност, в знак на желание за справедливост, за да се помогне на останалите децата и те да имат шанс за оцеляване по пътищата - шанс, който нашите деца нямаха! Това е нашата кауза - с общи усилия да се спасят повече деца... Помощ чрез красота! Справедливост чрез красота! Благодарим на всички, които ни подкрепиха и в това начинание", пише Галя Горанов в сайта spravedlivost.eu.