Президентът Росен Плевнелиев връчи плакет „Св. Св. Кирил и Методий” на МУ-Плевен

В МУ-Плевен президентът се запозна с работата на ендотренажор в корпуса по ендоскопска хирургия на университета

Президентът Росен Плевнелиев откри третата среща "Младежка визия за развитие на България", която се организира по негова инициатива в Медицински университет в Плевен. Участие в нея взимат студенти от цялата страна.

Държавният глава удостои Медицинския университет-Плевен с Плакет "Свети свети Кирил и Методий" на Президента на Република България за изключителен принос към образованието на поколения лекари в областта на медицината, за активната научно-изследователска дейност с приоритет върху развитието на телемедицината и въвеждането на авангардни технологии, както и по повод 40-годишнината от създаването на университета.

В МУ-Плевен президентът се запозна с работата на ендотренажор в корпуса по ендоскопска хирургия на университета и посети експериментално-операционна зала за обучение във високоспециализирани медицински дейности. Пред държавния глава беше демонстрирана и телевръзка с операционна зала в УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен, в която се извършват операции с високотехнологична роботизирана система.