Готов е проектът за бюджет на Община Червен бряг

Финансовата стабилност през 2015-та е основен стратегически приоритет за Червен бряг

Заместник-кметът Мирослав Манов и финансовият екип на Община Червен бряг представиха основните акценти в проектобюджета за следващата година. Общественото обсъждане се проведе на 28 ноември в присъствието на представители на общинската администрация, кметовете на кмества, общински съветници и малцина граждани.

По думите на г-н Манов, основните бюджетни параметри, залегнали в проекта за бюджет на Община Червен бряг в частта на местните дейности, са съобразени със стратегическите приоритети на Общината за 2015г, а именно: Финансова стабилност; приключване на действащите проекти по оперативните програми на ЕС за периода 2007-2013 г.; по-добро усвояване на средствата по европейските фондове през новия програмен период; подобряване на предоставяните от Общината публични услуги; Модернизация и развитие на техническата и образователната инфраструктура; баланс между потребностите и възможностите на общината.

Субсидията на Община Червен бряг, заложена в проекта на Държавния бюджет за 2015г. е в размер на 7 207 800 лева, oтбелязват от местната администрация.

Mоже да разгледате подробно резултатите от публичното обсъждане на сайта на Община Червен бряг.