Голяма част от заведенията в Плевен са резервирани за 8 декември

Собствениците са с едно наум заради акцията на данъчните навръх студентския празник

Заради наближаващия студентски празник данъчни инспектори от Плевен и цялата страна се заеха да наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения. Целта на акцията е да се гарантира, че приходите от куверти и туристически пакети ще бъдат декларирани от търговците. В екипите са включени и инспектори от ТД на НАП - В.Търново, в териториалния обхват, на която е и плевенският офис на агенцията. Инспекторите следят офертите за 8 декември в интернет. В дните около празника четири екипа от дирекцията ще наблюдават нощните клубове, ресторанти и хотели в старопрестолнината, атрактивното Арбанаси, както и други предпочитани за тържествата курортни комплекси.

Проверка на plevenutre.bg установи, че голям процент от заведенията в града на Панорамата вече са резервирани. Студентите се готвят да посрещнат празника и са се организирали на големи групи както всяка година. Собствениците и съдържателите на ресторанти и клубове пък потриват доволно ръце от очакваната печалба, но същевремнно са притеснени от акцията на ревизорите.

През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение – постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките.