Плевенско момиче се бори за приза "Най-добър млад спортист на България"

Организаторите напомнят, че периодът за гласуване е от 2 до 14 декември

Сред номинираните в анкетата за "Най-добър млад спортист на България за 2014 г." е плевенската гребкиня Десислава Георгиева, информират от plevensport.eu. За четвърта поредна година се организира допитването от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg. Това е поредно признание за състезателката по академично гребане за спортните й успехи през тази година.

17-годишната гребкиня, която в момента се състезава за пловдивския клуб "Черпоков", завърши на 5-то място на скиф на Младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай), на 6-та позиция на Световното за девойки в Хамбург (Германия), на 4-то място на Европейското до 18 г. в Белгия, както и спечели злато и бронз от престижната регата в сръбската столица Белград.

От plevensport.eu също припомнят, че по-рано през годината плевенчанката беше отличена за спортните си постижения и от служебния министър на младежта и спорта Евгения Раданова. Бившата състезателка по шорттрек награди талантливата спортистка с чек на стойност 4 000 лева.

Анкетата за "Най-добър млад спортист на България" се провежда само сред спортните журналисти, които ще определят Златната десетка при подрастващите за 2014 г. Всеки представител на медия има право да посочи 10 спортисти, подредени от първо до десето място. Единственото условие е състезателите да са на възраст до 19 години, като влиза и набор 1995 г. Организаторите напомнят, че периодът за гласуване е две седмици - от 2 до 14 декември включително. Резултатите от допитването ще станат известни по време на церемонията по награждаване, която ще се проведе на 22 декември 2014 г. в хотел Sense в София.