Два празнични концерта ни подготвя Плевенската филхармония

Програмата на концертите се пази в тайна, за да бъде изненада за публиката

Плевенската филхармония подготвя два концерта за почитателите на класическата музика в навечерието на коледните и новогодишни празници, предава БТА.

Първият концерт ще се състои на 4-ти декември от 19:00 ч. в залата на читалище "Съгласие". Там ще се представи първата програма под диригентството на Георги Патриков със солист цигуларката Десислава Чолакова. Тогава ще прозвучат и две произведения на Сенс-Санс - Интродукция и Рондо-капричиозо.

Творчеството на Брамс обаче ще бъде представено от втората му симфония. За празничното настроение на любителите на класиката ще допринесе и изпълнението на Валс-скерцо от Чайковски. Тогава празничния коледен концерт на филхармонията е предвиден за 12 декември в салона на театъра от 19.00 ч. Участници ще са солистите Еделина Кънева и Марио Николов. Освен оркестъра ще се представи и Общинската хорова формация "Гена Димитрова".

Програмата засега се пази в тайна, за да бъде изненада за публиката. Изявата на музикантите е подкрепена финансово от Клиничния институт за репродуктивна медицина "Света Елисавета".