Плевенските военни отбелязаха своя празник (Снимки)

Днес от военно формирование 22160 – Плевен отбелязаха своето създаване

Днес от военно формирование 22160 – Плевен отбелязаха своя празник, съобщават от сайта на "Сухопътни войски". То е наследник на сформираната с Указ на Президиума на Народното събрание № 25/04.12.1947 г. Първа танкова дивизия.

Празничният ден започна със строяване на ритуалния плац на военно формирование 22160, където бяха произнесени слова на заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и командира на формированието полковник Николай Бешев.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители по случай празника от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на военно формирование 22160 – Плевен.

Програмата продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на 5 – механизирана бригада. Гости на тържеството бяха заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов, о.р. бригаден генерал Венцислав Младенов бивш командир на 5 – механизирана бригада, о.р. бригаден генерал Валентин Буров бивш командир на 5 – механизирана бригада и представители на военно-патриотични и обществени организации.