Център за неформално и електронно учене открива врати на 8-ми декември в Плевен

В нетрадиционната "класна стая" ученици ще се готвят за участия в национални и международни състезания

Център за неформално и електронно учене ще се открие на 8 декември в Плевен. Той е създаден с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България", се казва в съобщение до БТА. Центърът се намира на четвъртия етаж в сградата на Гимназия за преподаване на чужди езици. Техническото оборудване е съвременно като в него са създадени "Фонетичен център" и шест студия - "Странознание, "Академични умения", "Творчески умения", "Интерактивни науки", "Мултимедия", "Технологии".

Уютната обстановка е предпоставка ученици и преподаватели по-ефективно да използват свободното си време, да прилагат нестандартни практики за подготовка по определени научни направления, коментира зам. директорката Гергана Димова. Идеята е учениците да намерят пространство в училището, където да прекарват свободното си време в интересни занимания и развлечения, които да ги обогатяват. В нетрадиционната "класна стая" ще имат възможност да се подготвят за участия в национални и международни състезания - тя ще им даде повече самоувереност и амбиция да се развиват в академичен и професионален аспект, смята Димова.

За откриването са поканени посланиците на САЩ, Франция, Испания и Германия, преподаватели от Американския университет в България - Благоевград, от други институции, с които училището е в партньорски отношения.